BB 7290
  • Mijaser
    Berichten: 53
    Lid geworden op: 27 nov 2008, 17:23

    BB 7290

    door Mijaser » 23 aug 2009, 13:28

    Hallo,
    Ik heb 2 vraagjes over mijn BB 7290: er staat geen nederlandse taal op, is het mogelijk om dit erop te zetten?
    En ik heb hem 2de hands gekocht en de vorige eigenaar zei dat hij simlock vrij is maar als ik probeer te bellen of smsen komt er : Emergency service only avaible


  • mickey
    Berichten: 20
    Lid geworden op: 17 mei 2008, 11:55

    Re: BB 7290

    door mickey » 24 aug 2009, 16:53

    hmmm dit probleem ziet er mij toch heel "SIMlock achtigs" uit


  • Mijaser
    Berichten: 53
    Lid geworden op: 27 nov 2008, 17:23

    Re: BB 7290

    door Mijaser » 24 aug 2009, 19:12

    hmmm dit probleem ziet er mij toch heel "SIMlock achtigs" uit
    En kan ik er nederlandse taal op zetten?
    Maar de eigenaar zegt dat ik gwn in de setting de antenne moet aan zetten , weet u hoe dat moet?


  • Nathanael
    Berichten: 607
    Lid geworden op: 18 aug 2008, 11:55
    Blackberry Model: 9500

    Re: BB 7290

    door Nathanael » 25 aug 2009, 08:32

    normaal gezien is er in je menu een icoontje van 'wireless', die moet je aan zetten (dat wireless slaat dus op enable / disable antenna).


    Wanneer de zwaluwen heel laag vliegen, zijn het waarschijnlijk pinguins...
  • Mijaser
    Berichten: 53
    Lid geworden op: 27 nov 2008, 17:23

    Re: BB 7290

    door Mijaser » 25 aug 2009, 10:06

    normaal gezien is er in je menu een icoontje van 'wireless', die moet je aan zetten (dat wireless slaat dus op enable / disable antenna).
    Dat icoontje vind ik niet, er staat wel 1 ioontje, maar daar kan ik het alleen mee aan en uit zetten.
    (turn wireless On/Off)


  • Nathanael
    Berichten: 607
    Lid geworden op: 18 aug 2008, 11:55
    Blackberry Model: 9500

    Re: BB 7290

    door Nathanael » 25 aug 2009, 10:20

    dat knopje ja, normaal als je dat op 'on' zet, gaat de antenne aan.
    Wat wordt er weergegeven van bereik? (bij mij stond er: Bel Proximus - gprs - no data connection available)


    Wanneer de zwaluwen heel laag vliegen, zijn het waarschijnlijk pinguins...
  • Mijaser
    Berichten: 53
    Lid geworden op: 27 nov 2008, 17:23

    Re: BB 7290

    door Mijaser » 25 aug 2009, 18:29

    dat knopje ja, normaal als je dat op 'on' zet, gaat de antenne aan.
    Wat wordt er weergegeven van bereik? (bij mij stond er: Bel Proximus - gprs - no data connection available)
    Vanboven rechts staat gprs, en gwn vanboven staat even pay&go en daarna verdwijnd dat en komt er: Data conection refused


  • mickey
    Berichten: 20
    Lid geworden op: 17 mei 2008, 11:55

    Re: BB 7290

    door mickey » 25 aug 2009, 20:21

    aha, dan ziet dit er al eerder uit alsof het een abonnementsprobleem is naar mijn mening, data connection refused wil gewoon zeggen dat je wel GSM hebt, maar geen connectie met het RIM network. check best even met je provider om je instellingen na te gaan!


  • Mijaser
    Berichten: 53
    Lid geworden op: 27 nov 2008, 17:23

    Re: BB 7290

    door Mijaser » 25 aug 2009, 20:40

    aha, dan ziet dit er al eerder uit alsof het een abonnementsprobleem is naar mijn mening, data connection refused wil gewoon zeggen dat je wel GSM hebt, maar geen connectie met het RIM network. check best even met je provider om je instellingen na te gaan!
    Dus ik moet gewon even naar de belgacom gaan?


  • Nathanael
    Berichten: 607
    Lid geworden op: 18 aug 2008, 11:55
    Blackberry Model: 9500

    Re: BB 7290

    door Nathanael » 26 aug 2009, 11:48

    met pay&go kun je geen data connection maken, het moet perfect werken met die data connection refused message. Ge kunt dan gewoon geen gebruik maken van de BB services (push-mail en nog een paar andere...). Je zou wel moeten kunnen bellen en sms'n, heb het er toch altijd mee kunnen doen zo :)
    je zou eens moeten zien bij instellingen / beveiligingsopties / algemene instellingen / Services: wat daar staat. (dat is toch via mijn storm de manier om de services te zien :) ). Dat zouden er geen moeten zijn, bij naam IT-beleid zou Default moeten staan.

    anders een keer je toestel volledig wipen (wel eerst een backup van je berichten en agenda/notes/contacts maken :) )


    Wanneer de zwaluwen heel laag vliegen, zijn het waarschijnlijk pinguins...

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast